میزان تمایل جنسی افراد مختلف متفاوت است به همین دلیل اگر میل جنسی زن و شوهری با هم متفاوت باشد به این معنی نیست که خانم مبتلا به سردمزاجی است.

علائم سرد مزاجی در زنان

علائم سرد مزاجی در زنان عبارتند از:

  1. عدم تمایل به رابطه جنسی
  2. نداشتن تفکرات یا خیال پردازی های جنسی
  3. پیش قدم نشدن برای برقرار رابطه جنسی
  4. لذت نبردن از رابطه جنسی
  5. عدم تجربه ارگاسم در رابطه جنسی

برای تشخیص ابتلا به سرد مزاجی باید علایم فوق حداقل 6 ماه تداوم داشته باشد و این علایم باعث ایجاد مشکل و ناراحتی برای فرد و شریک جنسی او شود.

اما شاید بتوان نوع "تغذیه" روزانه زوجین و نوع سبک زندگی آنها را یکی از دلایل اصلی این امر دانست چرا که تغذیه ناصحیح، سریعاً خود را در حالات و توانمندی‌های جنسی افراد، بروز و ظهور می‌دهد.

یکی از دلایل اصلی سردمزاجی، کرختی و بی‌انگیزگی جنسی به‌ویژه در مردان "مصرف زیاد غذاهای دارای طبع سرد" است؛ برای رفع این حالت باید از خوردن زیاد خوراکی‌هایی نظیر خیار، گوجه، کاهو، هندوانه، لیموترش، رازیانه، گشنیز، آبغوره، سرکه، ماست و دوغ پرهیز داشت.

از غذاهایی که در این زمینه مفید هستند می‌توان به تخم‌مرغ آب‌پز عسلی، خربزه، مویز و کشمش (مصرف آن به‌صورت "ناشتا" مؤثر‌تر است)، موز، نارگیل، خرمالو، آب‌هویج، کشمش‌پلو، شویدپلو، عسل، کره و روغن حیوانی، عسل به‌همراه کنجد، ارده‌شیره، نیمروی تهیه‌شده با روغن زیتون همراه با پیاز تفت‌داده‌شده اشاره کرد.

همچنین، ترکیب زیره سیاه و دارچین به‌میزان مساوی و دم‌کردن آن مثل چای، یک نوشیدنی مفید برای رفع سردمزاجی ناشی از خوردن غذاهای سرد است.

البته باید توجه داشت که سردمزاجی یا بی‌میلی جنسی دلایل دیگری هم می‌تواند داشته باشد از جمله فعالیت زیاد جنسی، ضربه خوردن کمر یا برداشتن بارهای سنگین، بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی که درمان آنها متفاوت است.

علت سرد مزاجی زنان

دلایل متعددی می تواند باعث ایجاد سرد مزاجی در خانم ها شود. برخی از مهمترین آنها را عبارتند از :

  1. باورهای غلط و منفی درباره رابطه جنسی
  2. مشکلات ارتباطی با همسر یا شریک جنسی
  3. کیفیت بد رابطه جنسی به دلیل عدم اطلاع کافی همسر یا طرفین
  4. آسیب ها و تجارب منفی دوران کودکی (مثل تجاوز یا سوء استفاده یا دیدن رابطه جنسی والدین)
  5. برخی از مشکلات جسمی و فیزیولوژیک مثل دیابت ، عدم تعادل هورمون ها
  6. کاهش هورمون های جنسی به دلیل افزایش سن ، بیماری یا یائسگی
  7. ابتلا به اختلالات روانی مثل اضطراب و افسردگی
  8. اثرات جانبی مصرف برخی از داروها مثل داروهای ضد افسردگی
  9. فشارهای روزمره و خستگی
  10. باورهای سخت گیرانه مذهبی و متعصبانه که رابطه جنسی را کثیف و بد می داند.
  11. تجارب رابطه جنسی بد قبلی
  12. دوست نداشتن یا تنفر از همسر
  13. مشکلات جنسی مرد مثل زود انزالی یا عدم نعوظ
  14. عزت نفس بدنی پایین و ترس عدم تایید از طرف شریک جنسی
  15. مشکلات ارتباطی با همسر
  16. باورهای غلط درباره سکس (مثل اینکه فقط باید با یک روش خاص رابطه جنسی داشت ، یا انجام برخی از کارها در طول رابطه جنسی انحراف محسوب می شود یا باعث بیماری می شود).

درمان سرد مزاجی زنان

روش های مختلفی برای درمان سرد مزاجی زنان وجود دارد که سکس تراپیست با توجه به علت ابتلا به سردمزاجی یک یا چند مورد از آنها را به شما پیشنهاد می دهد.

درمان دارویی سرد مزاجی

انجمن غذا و  داروی آمریکا سه دارو را برای درمان سرد مزاجی زنان تایید کره است. فلیبانسرین ، متیل فندیت و بوپروپیون

هورمون درمانی

یکی از دلایل سردمزاجی زنان نوسانات هورمونی است. با افزایش سن و نزدیک شدن به دوران یائسگی میزان هورمون های زنانه کاهش پیدا می کند. در این روش، برای افزایش میل جنسی به زنان هورمون استروژن و یا پروژسترون داده می‌شود.

 روان درمانی سرد مزاجی

در صورتی که علت سرد مزاجی تجارب تلخ گذشته ، تجاوز یا سوء استفاده باشد. دکتر روانشناس می تواند با شناسایی و حل اثرات مشکلات گذشته ، میل جنسی خانم را به حالت عادی بر گرداند.

زوج درمانی

در صورتی که علت سرد مزاجی مشکلات ارتباطی باشد به کمک زوج درمانگر مشکلات ارتباطی زوجین شناسایی و درمان می شود.

کمبود میل جنسی در زنان یک معیار قوی برای سنجش کیفیت رابطه است. هر چقدر میزان رابطه بهتر و سالم‌تر باشد، احتمال سرد مزاجی در زنان کمتر است. در روابطی که بر اساس عشق و محبت می‌باشد، اختلال یا کمبود میل جنسی باعث احساس طردشدگی در طرف مقابل می‌شود که در طول زمان منجر به دوری و فاصله گرفتن زوجین می‌شود.

یکی از راهکارهای بهبود سرد مزاجی داشتن روابط فیزیکی و عاطفی غیر جنسی با همسر است.  زمانی که مرد به‌غیر از زمان‌هایی که قصد رابطه جنسی دارد، با همسر عشقبازی کند و ابراز علاقمندی خود را نشان دهد، در رابطه جنسی پیش‌نوازی داشته باشد و به‌سرعت کار را به انجام نرساند و رابطه جنسی را یک فرایند بداند و نه عملی که هدفش رسیدن هرچه زودتر به ارگاسم و انزال است، سرد مزاجی زن کاهش می‌یابد.

بهبود شرایط فیزیکی رابطه جنسی

برای آنکه یک خانم بتواند از نظر جنسی تحریک شود باید مراکز استرس مغز او خاموش شوند. به عبارت دیگر اگر شرایط محیطی برای رابطه جنسی مناسب نباشد خانم تحریک و برانگیخته نمی شود. عواملی مثل سر و صدا ، ترس از متوجه شدن دیگران ، شرایط بهداشتی و … می تواند بر میل جنسی خانم اثرا گذار باشد.

آموزش مهارت ارتباطی و رابطه جنسی

بسیاری از زنان به‌دلیل نا آشنایی مردان با اصول همسرداری و رابطه جنسی به مرور زمان میل جنسی خود را از دست می‌دهند. شرکت در کلاس های آموزش های مهارت جنسی یا کمک گرفتن از سکس تراپیست در این زمینه می تواند موثر باشد.

روش مسترز و جانسون

یکی از روش های موثر درمان سردمزاجی زنان تکنیک مسترز و جانسون است. در این روش، زن و شوهر مدتی بر اساس برنامه مشخص و از پیش تعیین شده با هم رابطه جنسی برقرار می‌کنند. تا به مرور زمان میزان برانگیختگی زن افزایش پیدا کند.

در دفعات اول، زن و شوهر فقط پیشنوازی (معاشقه) بدون دخول انجام می دهند. به مرور نقاط حساس بدن یکدیگر را لمس و تحریک می کنند و در نهایت رابطه کامل جنسی برقرار می کنند.

در صورتی که شدت و طول مدت سرد مزاجی شما زیاد و طولانی مدت است بهتر است از یک سکس تراپیست برای بررسی جامع تر و درمان مشکل خود کمک بگیرید.


برای سفارش و تهیه محصولات متنوع ما اینجا کلیک نمایید.