اخیراً دانشمندان آلمانی دریافتند که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و افزایش فعالیت بدنی ممکن است به معکوس کردن پیش دیابت در برخی از بیماران کمک کند.
تحقیقات آنها افزایش حساسیت به انسولین را در میان شرکت کنندگانی که چربی احشایی بیشتری را از دست دادند، نشان داد.
نتایج نشان میدهد که کاهش وزن، به ویژه چربیهای شکمی، ممکن است به معکوس کردن پیش دیابت کمک کند.
افراد مبتلا به پیش دیابت، سطح قند خون بیش از حد بالایی دارند که به اندازه کافی بالا نیست که بتوان دیابت را تشخیص داد. محققان هشدار میدهند بسیاری از افراد مبتلا به پیش دیابت ممکن است در عرض پنج سال به دیابت نوع ۲ مبتلا شوند.
بر خلاف بهبود دیابت نوع ۲، بهبودی پیش دیابت با بهبود حساسیت به انسولین و کاهش بافت چربی احشایی مشخص میشود.
محققان مرکز تحقیقات دیابت (DZD) در آلمان با هدف بررسی اینکه چگونه کاهش وزن ممکن است باعث بهبودی در افراد مبتلا به پیش دیابت شود، این مطالعه را انجام دادند.
تجزیه و تحلیل اخیر آنها نشان میدهد که الگوهای تغذیه و سبک زندگی ممکن است به شدت بر عملکرد متابولیک و ایجاد یا کاهش علائم دیابت تأثیر بگذارد.
این مطالعه نشان میدهد که بهبود پیش دیابت ممکن است با بهبود عملکرد طولانی مدت کلیه و عروق نیز مرتبط باشد.
از آنجایی که افراد مبتلا به پیش دیابت در معرض خطر بیشتر ابتلاء به دیابت نوع ۲ هستند، کارشناسان بهداشتی به دنبال راههایی برای جلوگیری از این بیماری هستند.
نویسنده ارشد پروفسور دکتر «آندریاس بیرکنفلد»، مدیر مؤسسه تحقیقات دیابت و بیماریهای متابولیک هلمهولتز مونیخ در دانشگاه توبینگن، گفت: «هدف ما این بود که امکان شروع زودتر و اجرای اقدامات پیشگیرانه را در مرحله قبل از دیابت نوع ۲، یعنی پیش دیابت، با هدف معکوس کردن آن بررسی کنیم.»
پیامدهای اصلی مطالعه حاضر حساسیت و ترشح انسولین، بافت چربی احشایی و محتوای چربی داخل کبدی (IHL) بود.
بافت چربی احشایی، چربی بدن است که در حفره شکمی تشکیل شده و رودهها را احاطه کرده است. کارشناسان بر این باورند که یک پاسخ التهابی در بافت چربی ممکن است بر حساسیت به انسولین تأثیر بگذارد.
سطح بالای IHL با مقاومت به انسولین، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی و کبدی مرتبط است.
دیدگاه خود را بنویسید